Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Oficiálna stránka obce Nižný Kručov - Materská škola - Fotogaléria 2012 - 2017

Inštitúcie > Materská škola
"Hasičská záchranná služba v MŠ Nižný Kručov"

V Nižnom Kručove deti oslavovali MDD podľa ich želania a to spolu s profesionálmi z Hasičského záchranného zboru Vranov n/T a s kamarátmi s deťmi z MŠ Komárany,ktoré sme pozvali do Nižného Kručova.Deti spolu s pani riaditeľkou písali prednedávnom list Hasičom vo Vranove n/T, ktorí nás na MDD navštívili aj s veľkým autom a celou hasičskou výbavou.

Z diaľky sme počuli sirény a všetci sme vedeli,že už prichádzajú.Veľmi sme sa tešili,že nás takto prekvapili a navštívili nás.Pozorne sme počúvali prezentáciu pánov hasičov a potom sme odpovedali na ich otázky.Vyskúšali sme si niektoré časti ich výstroje, ale aj samotné hasenie vodou.Dokonca sme si posedeli aj v hasičskom aute a popozerali sme si všetko,čo v takom hasičskom aute majú,aby boli páni hasiči pripravení zachraňovať ľudské životy.Pochopili sme,že práca ľudí zo Záchranného hasičkého zboru je veľmi dôležitá a naučili sme sa, ako záchrannú službu v prípade potreby máme privolať.Veľmi sme šťastní,že ste nás navštívili práve v našej MŠ v Nižnom Kručove,že ste si na nás našli Váš vzácny čas a preto Vám aj takouto cestou chceme všetci veľmi pekne poďakovať...

V MŠ Nižný Kručov jazdíme na koníkoch

Deň 8.Október bol pre naše deti z Nižnéhho Kručova zvláštnym,pretože v tento deň sme navštívili Ranč Sahiba v Komáranoch.Nielenže sme ho navštívili,ale naše deti si zajazdili na koníkoch.To bol pre deti veľmi zvláštny zážitok,pretože domov z MŠ odchádzali plní dojmov a emócii,ktoré v tento deň zažili.Pevne verím,že na tento deň budú dlho spomínať.Chcem aj touto cestou poďakovať majiteľke a inštruktorke Ranču Sahiba Ing.Janke Tarkaničovej za jej vľúdny prístup a ochotu s akou nás privítala a vyšla nám v ústrety a taktiež chcem poďakovať aj rodičovi detí Jánovi Čandikovi,že deťom pomáhal pri jazde na koníkoch. (fotogaléria)

Eva Adiová
Riaditeľka MŠ


2014 - Deň otvorených sŕdc
Opekačka 2014

Tento rok 2014 som navrhla opekačku MŠ na mieste,kde sme ešte nikdy neopekali a to v doline,na mieste,kde starostka obce Nižný Kručov ešte len prednedávnom otvárala studničku Zoltána Benku.Myslím si,že som urobila veľmi dobre,lebo opekačky sa zúčastnili nielen naše milé detičky z MŠ,ktoré nám zaspievali krásne pesničky,zarecitovali básničky, ale stretli sa aj rodičia a starí rodičia detí.

Článok na www.regionvt.sk

Mikuláš v škôlke

5.12.2012 - o 15.00 hod. navštívil MŠ v Nižnom Kručove Mikuláš, ktorý prišiel na pozvanie pani riaditeľky MŠ Evky Adiovej. Neprišiel sám, ale spolu s čertom Bertom a anjelom. Všetkým deťom, ktoré boli práve v materskej škôlke doniesol darčekové balíčky. Čert Bert sa všetkých detí opýtal, či počúvajú svojich rodičov, či počúvajú pani učitelky v škôlke, či sú dobrí a nevystrájajú. Deti čertovi prisľúbili, že budú aj naďalej dobrí a tí, ktorí veľmi dobrí neboli, tak že sa polepšia. Mikuláš všetky deti zobral k sebe na kolienko a tiež sa s každým porozprával. Nakoniec sme sa spoločne s Mikulášom, s čertom Bertom a anjelom odfotili. Pekne sme sme Mikulášovi poďakovali za darčeky a poprosili sme ho,aby o rok prišiel zas,ale nech čerta so sebou neberie, lebo v našej MŠ sú len dobré deti. Keď Mikuláš odišiel, tak sme sa pozreli na okno,kde mali deti poukladané a vyčistené čižmy. Éj, bolo že to radosti, keď pani učitelka Bibka odtiahla vertikálne žalúzie a na okne v čižmách detí boli plyšové hračky. Veľmi krásny pozdrav nám tu Mikuláš zanechal pre detičky z MŠ v Nižnom Kručove, za čo Mikulášovi ešte raz " Ďakujeme". (fotogaléria)

riaditeľka MŠ,Eva Adiová


Kontakt

Materská škola
093 01 Nižný Kručov
Tel./fax:
0
57 44 220 02

Akcie v škôlke

2014
Otvorenie studničky a opekačka

Lúčenie s predškolákmi


3.9.2012 - "Otvorenie MŠ pre škôlkárov"


Začal sa nový školský rok a naše detičky sme opäť privítali v našej MŠ.Všetci sme sa na nich tešili, no najviac sme sa na nich tešili "MY" nová pani riaditeľka MŠ Evka Adiová a nová pani učiteľka Bc.Bibianka Artimová.Tento školský rok sa v MŠ programovo ponesie v znamení "Usilovného mravčeka".Nachystali sme pre Vás pestrý program na celý školský rok 2012/2013. Navrhli sme pre deti aj rôzne akcie,ktorým sa budeme spoločne venovať počas celého školského roka.V septembri to bude program pod názvom" náš domov",aby deti pochopili čo a kto znázorňuje domov.Október ovplyvní MŠ farebá jeseň,v ktorej sa usilovní mravčekovia pokúsia o súťaž o najkrajšiu tekvičku, v novembri sa budú detičky zaoberať svojím telom,tiež je naplánované divadielko Gašparko a naplánovali sme aj program policajt je náš kamarát,ktorý nás chráni.Nasleduje december pod názvom pesničkový Mikuláš a Vianoce.Deti navštívia Mikuláša v Dome kultúry vo Vranove n/T a prekvapia nás pekným programom na Vianoce pod názvom "Vianočná besiedka".V januári privítajú kolektív MŠ s rodičmi detí z MŠ v spolupráci s OcÚ a poslancami OZ v Nižnom Kručove Nový rok 2013 Silvestrovským plesom,ktorý sa uskutoční v sále obecného úradu.Vo februári nás čaká karneval a súťaž o najkrajšiu masku.V marci usilovní marvčekovia prečítajú 100 rozprávkových kníh,pretože marec je mesiac knihy.Apríl sa nesie pod názvom "Jarné prebúdzanie" a deti majú naplánované rôzne prechádzky prírodou a spoznávanie okolitej krajiny.V máji detičky budú chystať program na Deň matiek a celý mesiac sa budú venovať svojim mamkám,ktorým budú spievať,recitovať,ale aj vystrihovať srdiečka a chystať rôzne prekvapenia.Tento mesiac bude pod názvom "Moja mama."Mesiac jún sa začne hneď nocou detí v materskej škôlke,nakoľko 1.jún je Medzinárodný deň detí.Pripravili sme pre pre deti rôzne zaujímavé súťaže,ktorých sa zúčastnia aj deti z okolitých MŠ-z Komaran,z Jastrabia n/T.Celý jún sa ponesie v znamení "leto",kde je naplánovaná aj rozlúška s predškolákmi,ktorých máme v počte:4 a taktiež sa pôjde na výlet.Deti by sa mali zúčastniť aj cestovania vláčikom.Na konci roka to bude spoločná opekačka,ktorou ukončíme školský rok v MŠ v Nižnom Kručove.Počas celého školského roka je naplánovaná spolupráca MŠ v Nižnom Kručove s OcÚ v Nižnom Kručove,Komarány,Jastrabie n/T,spolupráca s okolitými MŠ Komarány a Jastrabie n/T,spolupráca s rodičmi,spolupráca s Červeným krížom vo Vranove n/T,spolupráca s Mestskou políciou vo Vranove n/T,spolupráca s Hasičmi vo Vranove n/T,spolupráca s p.riaditeľkou Hanušovského múzea PhDr.Máriou Kotorovou ako aj spolupráca s Osvetovým strediskom vo Vranove n/T.Ako sami vidíte pripravili sme pre Vaše detičky veľmi pestrý program na celý školský rok a samozrejme,že budeme usilovní ako mravčekovia,aby sme to všetko stihli.O Vaše detičky sa nebojte,je o nich postarané ako doma a verte tomu,že sú v tých najlepších rukách.

Srdečne Vás rodičov a deti z MŠ v Nižnom Kručove pozdravuje pani riaditeľka Evka Adiová a pani učiteľka Bc.Bibianka Artimová s celým kolektívom MŠ v Nižnom Kručove.


v.13 pro
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky